Театрото на българската политическа сцена

banev
Мнения: 77
Регистриран: 19 ное 2018, 08:29

Театрото на българската политическа сцена

Мнение от banev » 11 апр 2019, 11:12

От известно време започнах да се интересувам по-задълбочено от политика, но винаги съм следял какво се случва на българската политическа сцена.

Наближат ли избори от край време се започва ваденето на малки и големи компромати от всички и срещу всички политически сили. Ето, за тези избори си имаме "Апартаментгейт". Още с появяването на компромата за Цветан Цветанов си казах - започна се. Същото се повтори за втори, трети... Заваляха оставки, което от една страна не е лошо, преди и оставки нямаше... Интересно ми е обаче, защо оставки на валят и при "другарите" (дума, която харесвам, но за съжаление вече е твърде опорочена) отляво на политическата сцена? За тях също има достатъчно.

Тази постановка започна да ми прилича на една друга преди 2-3 години. Дали отново ще гледаме премиерата на "Правителството падна"? И така потънал в размисли вчера попаднах на следната новина, генерирана от Валери Симеонов: "Възниква въпросът за оставка на Борисов".
Борисов приема оставки на килограм. Демонстрира, че не му пука за капацитета на Народното събрание и изпълнителната власт.

Така лидерът на НФСБ и депутат от „Обединени патриоти“ Валери Симеонов коментира поредната оставка в редиците на ГЕРБ.

Днес парламентът прекрати депутатските пълномощия на Делян Добрев, който депозира оставката си след разговор с премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Причина за нея стана медийна публикация, според която роднини на депутата са купували имоти в София на занижени цени. Добрев обаче остава областен координатор на партията в Хасково.

„Когато масово принуждаваш членове от ръководството на твоята партия да подават оставки, в крайна сметка, неизбежно, възниква въпроса и за твоята оставка. Това означава, че тази партия няма право да управлява и да участва в управлението на страната“, коментира още Симеонов.
Като че ли, не съм бил толкова далеч в разсъжденията си... Отново ставаме свидетели на театралната постановка "Смяна на властта"! Отново става ясно, че няма разлика между ляво и дясно в парламента на България. Всички са се учили при едни и същи преподаватели. Просто си играят театър, а публиката им е целокупния български народ.

Е, драги ми смехурко, на мен вече хич не ми е смешно! Крайно време е да се вземем в ръце да свалим тези некадърни актьори от сцената, защото скоро няма да има такава или няма да се казва България!

Това е една от причините да се присъединя към Национално движение "Лъв" - искам всичко това да спре! Искам детето ми да има бъдеще в България, а не да стане номад без корени!

Събуди се народе, краят ти е близо!

Отговори