Поквареният век

banev
Мнения: 77
Регистриран: 19 ное 2018, 08:29

Поквареният век

Мнение от banev » 12 дек 2018, 12:15

Едно съждение на Анонимните за века, в който живеем:
https://www.facebook.com/CYBERARMY3301/ ... 356682422/

tasev
Мнения: 62
Регистриран: 20 ное 2018, 22:16

Re: Поквареният век

Мнение от tasev » 20 дек 2018, 10:26

Шедьовър на комунистическата пропаганда в 21ви век. Може да се направи детайлен анализ как се смесват реални проблеми с фиктивни, как се посочват грешни виновници и най-вече как се насочва мисленето към грешни решения на проблемите.
Само ще зачекна един въпрос. След като ни посочиха, че са недоволни от факта, че печалбарствата и алчността изместват честността (това значи integrity на английски) и морала; и посочиха измислените звезди и фалшивостта на социалните медии, естествено включиха, че "националността и религията ни" не трябва да бъде вземана сериозно, как всичко това са човешки "конструкции". Как пък винаги се стига до там? Какво ви пречи националността, която впрочем НЕ Е човешка конструкция, а обективен биологически факт (поне от нашата страна на Океана)? Ако нямаш националност по-малко ли ще висиш в Инстаграм, по-малко ли ще се вълнуваш от парите? Или май излиза, че тия които нямат истинска националност запълват именно тази дупка със социални мрежи и вечна жажда за земни богатства? Да отричаш религията и да смяташ, че е измислица и същевременно да ревеш за липсата на морал - не е ли това нелогично? Именно отслабването на религиозното влияние върху обществото доведе до "капитализъм без задръжки".
Както някой беше написал - има прост начин да разграничиш "добри от лошите". Едните винаги гледат да унищожат нацията, семейството, религията. Другите винаги гледат да ги запазват, независимо от тактическите обстоятелства. Първите обещаваха рай на земята, а доведоха сатанинския комунизъм на бял свят. И тия тук, с тези си глупости, водят пак до същото.

Отговори